CEO Education Tarafından Temin Edilecek Belgeler
- DS-2019 Belgesi: Yalnızca acentenin bağlı olduğu Amerika’daki sponsorların öğrenci adına hazırladığı, öğrencinin yasal çalışma iznini gösteren ve J-1 vizesinin onaylanması için mutlaka temin edilmesi gereken en önemli belgedir. Öğrencinin bu belgeyi Amerika’da kaldığı süre boyunca saklaması ve kaybetmemesi gerekir.
- DS-160 Başvuru Formu: Amerikan Konsolosluğu’nun resmi web sitesinde online olarak doldurulan vize başvuru formudur.
- Onay ve Talimatlar Belgesi (Confirmation and Instructions): Vize randevu tarihi, saati, görüşmenin yapılacağı konsoloslukla ile ilgili bilgilerin ve vize ile ilgili talimatların yer aldığı belgedir.
- Sevis (Student and Exchange Visitor Information) Ücreti Ödeme Dekontu: Amerika’ya giden uluslararası öğrencilerin bilgilerinin kayıt altına alındığı SEVIS sistemi için ödenen 35 dolar ücreti gösteren belgedir. Bu ödeme yapıldıktan sonra öğrenciye bir SEVIS ID numarası verilir, bu numaraya sahip olmayan öğrenciler yasal olarak Amerika’da çalışamazlar.
Öğrenci Tarafından Hazır Edilecek Belgeler
- İngilizce ve Islak İmzalı Öğrenci Belgesi: Kayıtlı olduğu üniversitenin öğrencisi olduğunu gösteren ve öğrenci işlerinden temin edilen belgedir.
- 2. İngilizce ve Islak İmzalı Transkript Belgesi: Bu belgenin mutlaka kapalı zarfta, zarfın da mühürlü olması gerekmektedir. Öğrencinin not dökümünü içeren bu belge, yine öğrenci işlerinden temin edilir.
- Pasaport: Son geçerlilik tarihi vize onayı alabilmek için dikkat edilmesi gereken ve yurtdışına seyahat edebilmek için gerekli olan belgedir.
- 5x5 Boyutunda 2 Adet Fotoğraf: Son 6 ayda çekilmiş ve biyometrik olması gerekmektedir.
Hazırlık Sınıfı Öğrencileri
Son Sınıf Öğrencileri
Work and Travel Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
- Öncelikle, öğrencinin iş seçim sürecini tamamlaması gerekir. Work and Travel iş seçenekleri arasından, öğrenci kendine uygun bir iş belirleyip seçer ve işverenler ile görüşmeler yapar. İş seçim sürecini tamamlayan öğrencinin DS-2019 belgesi, sponsor tarafından öğrenci adına, yetkili acenteye iletilmek üzere hazırlanmaya başlar.
- İş ve konaklama süreci tamamlandıktan sonra DS-160 vize başvuru formu, yetkili acente tarafından öğrenci adına doldurulur. Bu formdaki bilgiler vize görüşmesinde de karşınıza çıkabileceği için doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulması çok önemlidir.
- DS-160 başvuru formu doldurulan ve DS-2019 belgesi hazırlanan öğrenci, vize randevu tarihi almak için hazır hale gelir. 2023 yılı itibariyle, Amerikan Konsolosluğu vize randevu alma sürecini yalnızca yetkili şirketlere devretmiştir. Konsolosluk, yetkili şirketlere özel tanımlı hesaplar oluşturur ve bu hesaplara öğrencinin bilgileri girilerek vize sistemine kaydı yapılır.
- Vize kaydı oluşturulan öğrenci için, randevu sistemi açıldığında Work and Travel vize randevusu için tarih alınır.
Work and Travel Vizesi Almak Zor mu?
Work and Travel Vize Ücreti Ne Kadar?
- Vize Başvuru Ücreti: 185 Dolar
- Sevis Ücreti: 35 Dolar
CEO Education ile Wat Vize Danışmanlığını Keşfedin!
Sıkça Sorulan Sorular
Work and Travel’a nasıl kayıt olunur?
Work and Travel programına kayıt olmak isteyen bir öğrenci, öncelikle yetkili bir Work and Travel şirketi bulmalıdır. Şirket seçimini belirleyen öğrencinin aynı zamanda bu programa katılabilmesi için belirli başvuru şartlarını sağlaması ve kayıt olduğu şirket tarafından belirlenen Work and Travel program ücretini ödemesi gerekir. Öğrencinin programa kayıt olabilmesi için sağlaması gereken Work and Travel başvuru şartları şunlardır:
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ( AB vatandaşları da kabul edilmektedir )
- 4 yıllık lisans öğrencisi olması
- 2.00 ve üzeri not ortalamasına sahip olması
- B1 düzeyinde ingilizce biliyor olması
Work and travel vizesi almak zor mu?
Hayır, zor değil. Amerika’ya gidebilmek için öğrencilerin alabileceği en kolay vize türlerinden biri Work and Travel (J-1) vizesidir. Bu vize öğrencilere Amerika’da hem çalışma hem de seyahat etme imkanı sağlar. Ancak öğrencinin vize onayı alabilmesi için belirli koşulları yerine getirmesi gerekir. Öğrencinin yerine getirmesi gereken Work and Travel koşulları; 4 yıllık lisans öğrencisi olması, 2.00 ve üzeri not ortalamasına sahip olması ve B1 düzeyinde ingilizce yeterliliği olmasıdır. Ayrıca vize onayı alabilmek için öğrencinin vize görüşmesindeki tutumu ve vize memuru ile olan iletişimi de çok önemlidir. Bu profile sahip öğrencilerin vize onay oranları oldukça yüksektir. Kısacası, başvuru koşullarını yerine getiren ve vize görüşmesinde kendini iyi ifade edebilen öğrencilerin bu sürecin korktukları gibi olmadığını göreceklerdir