Amerika Üniversiteleri ve Fiyatları, Amerika'da Üniversite Okumak

Amerika'da Üniversite

Amerika’da üniversite okumak, uluslararası geçerliliği olan nitelikli eğitim ve mezuniyet sonrası sınırsız kariyer imkanları sunan potansiyeli ile bir çok genç yetişkinin dikkatini çekmektedir. Amerika'da okumak, dünyanın en ünlü üniversitelerinde eğitim almak, Amerika’da oturum ve çalışma iznine sahip olmak isteyen binlerce uluslararası öğrenci için amerika okulları merak konusu olmaktadır. Amerika’da üniversite okumak, yalnızca nitelikli bir eğitim ve mezuniyet sonrası kariyer imkanlarından ibaret değildir. Aynı zamanda, eğitim süresince öğrencinin tecrübe edeceği sosyo-kültürel çeşitlilik ve yurtdışı deneyimi fırsatları sosyal becerilerinin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Amerika üniversite fiyatları, üniversitelerin sunduğu imkanlar, dünya sıralaması ve başarı oranlarına göre değişmekle birlikte, başlangıç ücretleri yıllık ortalama $15.000 bandındadır. ABD üniversite fiyatları eyaletlere ve şehirlere göre de oldukça değişkendir, hükümet ve okul yönetimi sundukları burs imkanları ile öğrencilere destek vermektedir. Yazımızın devamında Amerika'nın en iyi üniversiteleri, Amerika’da üniversite fiyatları ve Amerika'da üniversite okumak için gerekenler ile ilgili detaylı bilgilere yer vereceğiz.

Amerika Üniversite Eğitim Sistemi ve Süresi

Amerika üniversiteleri, yurtdışında eğitim almak ve farklı bir ülkede hayat kurmak isteyen bir çok genç ve yetişkin için ilk sırada yer almaktadır. Eğitim sisteminin gelişmiş olması ve Amerikan üniversiteleri dünya sıralamalarında üst sıralarda yer alması, yaşam standartlarının yüksek olması, mezuniyet sonrası istihdam olanaklarının fazla olması, tüm dünyadan öğrenciler için ABD üniversitelerini ön plana çıkarmaktadır.

Amerika’da üniversite eğitimi almak birçok kişinin gelecek planları arasında yer almaktadır. Amerika üniversite müfredatı, lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerinde eğitim alabileceğiniz bir çok seçenek sunmaktadır. Amerika eğitim

sistemi genel olarak, öğrencilerin ilgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda kendini geliştirebileceği, uygulamalı pratiklere yer veren nitelikli bir eğitim sunmayı amaçlar. Aynı zamanda sosyal becerilerin gelişimine önem veren üniversiteler, kampüste aktif bir sosyal hayatın sürdürülebilmesini desteklemektedir. Uluslararası çeşitliliğe ve sosyo-kültürel yapının zenginliğine önem veren Amerika üniversiteleri, yabancı öğrencilere sunduğu çeşitli burs desteği ile bu yapıyı oluşturmayı amaçlamaktadır. Eğitim şartları eyaletlere göre değişiklik gösterebilir, Amerika’da her eyaletin kendine ait eğitim departmanı bulunmaktadır. Fakat okulların eğitim kalitesi ve yeterliliği, bağımsız akreditasyon kuruluşları tarafından akredite edilmektedir.

Amerika’da üniversite eğitimi lisans için 4 yıl, yüksek lisans için 2 yıl olarak sunulmaktadır. Amerika üniversiteleri, öğrencilerin ilgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda eğitim vermeyi amaçlar, bu sebeple Amerika’da lisans eğitimine başlayan öğrenciler, ilk 2 yıl genel bir eğitim almaktadır. Bu süreçte, kariyer planlaması yapan ve ilgi alanlarını keşfeden öğrenciler, 3. eğitim yılı itibariyle spesifik alan ve bölüm derslerine başlamaktadır.

Amerika'daki üniversiteler bünyesinde eğitim almak isteyen bir çok kişi, lisans eğitimine hazırlık yapmak amacıyla Amerika’da lise eğitimi ve Amerika’da dil okulları hakkında detaylı araştırma yapmaktadır. Ceo Education, lise, dil okulu, lisans ve yüksek lisans seviyelerinde akademik danışmanlık hizmeti vermektedir. Amerika'daki en iyi üniversiteler, Amerika üniversite ücretleri gibi sorularınız ve diğer tüm detaylar hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

En iyi Amerika Üniversiteleri

Amerika, birçok seçkin ve prestijli üniversiteye ev sahipliği yapmaktadır. Bağımsız araştırma kuruluşları QS World University Rankings sonuçlarına göre, dünyanın en iyi üniversitesi, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Amerika’da bulunmaktadır. Bir diğer bağımsız araştırma kuruluşu olan Times Higher Education ise, dünyanın en iyi 2. üniversitesi olarak Stanford University göstermektedir. MIT, Times Higher Education en iyi üniversiteler listesinde 3. sırada yer almaktadır. Dünyanın en prestijli akreditasyon kurumlarının verilerine göre, en iyi Amerika Üniversiteleri şu şekilde sıralanmaktadır;

1. Harvard Üniversitesi
1636 yılında kurulan Harvard University, Cambridge, Massachusetts eyaletinde bulunmaktadır. Dünyanın en eski üniversitesi ünvanına sahip Harvard, İşletme, Hukuk, Tıp, Bilim alanlarında ön plana çıkmaktadır.
2. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT)
Teknoloji ve mühendislik alanında dünya çapında tanınan MIT, Cambridge, Massachusetts eyaletinde yer almaktadır. Araştırma, teknoloji ve inovasyon konusunda öncü bir eğitim kurumudur. Mühendislik, Bilgisayar Bilimleri, Fizik alanlarında ön plana çıkmaktadır.

3. Stanford Üniversitesi
Stanford, California eyaletinde bulunan Stanford University, teknoloji başkenti Silikon Vadisi'ne yakın olması sebebiyle teknoloji ve girişimcilik alanlarında başarılıdır. İşletme, Hukuk, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendislik ön plana çıkan bölümler arasındadır.

4. California Üniversitesi, Berkeley
California University, Berkeley, California eyaletinde bulunmaktadır. Kamu üniversitesi olmasına rağmen yüksek akademik standartları ve araştırma programları sayesinde tüm dünyada ün yapmıştır. Bilgisayar Bilimleri, Mühendislik ve Sosyal Bilimler alanlarında başarılıdır.

5. Yale Üniversitesi
New Haven, Connecticut eyaletinde bulunan Yale University, 8 prestijli üniversiteden oluşan Amerikan Ivy League, Türkçe adı ile Sarmaşık Birliği, üyelerindendir ve tüm dünyada tanınan güçlü bir akademik geçmişe sahiptir. Hukuk, Tıp, İşletme ve Sanat alanlarında başarılıdır.

6. Princeton Üniversitesi
Princeton, New Jersey eyaletinde bulunur. Öğrenci nüfusu diğer üniversitelere nazaran düşüktür, bu durum her bir öğrenci için nitelikli bir eğitimi garanti etmektedir. Akademik mükemmeliyet en bilinen özelliğidir. Matematik, Fizik, Sosyal Bilimler, Princeton Üniversitesinin güçlü olduğu alanlardır.

7. University of Chicago
Chicago, Illinois eyaletinde bulunan University of Chicago, Özellikle ekonomi, hukuk ve sosyal bilimler alanlarında güçlüdür.

8. Columbia Üniversitesi
New York City'de yer alan Columbia University, İşletme, Hukuk, Tıp, Sanat gibi geniş akademik program çeşitliliğine ve mezunlardan oluşan güçlü bir network ağına sahiptir.

9. University of Pennsylvania
İşletme, Hukuk, Tıp, Sosyal Bilimler alanlarında ön plana çıkan University of Pennsylvania, Philadelphia, Pennsylvania eyaletinde bulunmaktadır.

8 prestijli üniversiteden oluşan Ivy League üyesi olan okul, iş dünyası ve hukuk alanında ün yapmıştır.

10. California Teknoloji Enstitüsü (Caltech)
Pasadena, Kaliforniya eyaletinde bulunan Caltech, Silikon Vadisi’ne yakındır ve Mühendislik, Bilim, Fizik alanlarında ön plana çıkmaktadır, özellikle ileri teknoloji alanında liderdir.

Amerika Üniversiteleri Kabul ve Başvuru Şartları

Amerika üniversiteleri için kabul ve başvuru şartları her eyalete göre değişmekle birlikte, Amerika’da lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin ilk olarak, SAT (Scholastic Assessment Test) veya ACT (American College Testing) sınavlarına girmesi gerekmektedir. Bu sınavlar, ABD üniversite kabul sürecinde standart uygulamalardan biridir. Çoğu üniversite, her iki sınav sonucunu da kabul etmektedir. SAT, daha çok sözel alanlarda başarılı öğrenciler tarafından tercih edilmektedir. İçerik itibariyle, eleştirel düşünme ve yorum becerilerine ağırlık verilmektedir. SAT sınavına kıyasla daha fazla konuya yer veren ve bilgiye dayalı ACT sınavı ise, matematik ve bilimsel konulara ağırlık vermektedir. Teknoloji ve mühendislik alanında eğitim almak isteyen öğrenciler için ACT sınavı daha uygun bir seçenektir. Öğrenciler, güçlü yönleri ve ilgilendikleri alan doğrultusunda her iki sınavı da tercih edebilmektedir. Her iki sınav için de, öğrenciler Türkiye’den başvuru yapabilmektedir. Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, Erzurum ve Mersin’de bulunan sınav merkezleri aracılığı ile sınav sonucunu Amerika’ya gitmeden almak mümkündür.

Amerika’da yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler ise, GRE (Graduate Record Examination) veya GMAT (Graduate Management Admission Test), sınavlarından puan almalıdır. Her iki sınav, adayların akademik yeterliliklerini ölçme amacı ile yapılmaktadır, fakat eğitim alınacak farklı alanlara yönelik alan sorularından oluşmaktadır. Sosyal bilimlerden, fen bilimlerine kadar birçok alanda kullanılabilen GRE sınavına kıyasla, GMAT sınav içeriği daha özeldir ve genellikle MBA başvuruları için kullanılmaktadır.

Son olarak, Amerika’da hem Lisans hem de Yüksek Lisans başvurusu yapabilmek için İngilizce dil yeterliliği beyan etmek gerekmektedir. Bunun için en yaygın sınav TOEFL olarak kabul görmekle birlikte, bazı üniversiteler IELTS gibi farklı test sonuçlarını da kabul etmektedir.

Amerika Üniversitelerinden kabul almak için sınav sonuçlarına ek olarak, akademik başarıların belgelenmesi gerekir. Bu sebeple başvuru esnasında transkript istenir. Eğitim almak istediğiniz bölüm ile ilgili niyet mektubu, referans mektupları da okulların şartlarına göre değişen, mecburi olmayan fakat bazı durumlarda talep edilebilen belgelerdir.

Amerika Üniversiteleri Başvuru Dönemi ve Tarihleri

Amerika Üniversiteleri için kabul şartları gibi, başvuru tarihleri de okullara ve eyaletlere göre değişiklik göstermektedir. Genellikle, eğitim döneminden 1 yıl önce başlayan erken başvurular, başvuru için en ideal dönem kabul edilmektedir. Eylül ayına tekabül eden erken başvuru tarihleri içerisinde yapılan başvurularda, kabul alma ve erken kayıt burslarından faydalanma şansı artmaktadır. Son başvurular ise Şubat-Mart aylarına kadar devam etmektedir. Amerika Üniversite başvuruları Ceo Education tarafından ücretsiz olarak yapılmaktadır, erken başvuru tarihlerinde müracaat edilmesi halinde, birden fazla okula başvuru yapmak mümkündür.

Amerika Üniversite Ücretleri

Amerika üniversite ücretleri, okulların başarı sıralaması, bulundukları eyalet ve eğitim standartlarına göre değişiklik göstermektedir. 4 yıl süren lisans eğitimi için başlangıç ücretleri yıllık ortalama $15.000’dan başlamaktadır. Amerika’da üniversiteler uluslararası öğrenciler için birçok burs imkanı sunmaktadır. Özellikle, spor ve sanat gibi alanlarda yetkinlikleri olan öğrenciler için okullar yüksek miktarlarda burs verebilmektedir.

CEO Education ile Amerika’da Üniversite Fırsatı!

Amerika’da üniversite başvuru sürecinde gerekli evrakların temini ve vize işlemleri için Ceo Education tarafından sunulan ücretsiz danışmanlık hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Başvuru sürecinde izlenilmesi gereken tüm adımları alanında uzman danışmanlarımız eşliğinde tamamlayarak, en kısa sürede Amerika’da üniversite hayallerinizi gerçekleştirmek için Ceo Education ile iletişime geçin!

Sıkça Sorulan Sorular

Amerika üniversitelerinde YÖK denkliği var mı?

Dünya sıralamalarında ilk 1000 içerisinde yer alan üniversiteler, YÖK denkliğini sağlamaktadır. Çalıştığımız okulların başarı sıralamaları genellikle ilk 1000'in içinde bulunan Amerika Üniversiteleri, bu sebeple YÖK denkliği sağlamaktadır. Amerika’da eğitim alan öğrenciler, hem Türkiye’de, hem de dünyanın farklı ülkelerinde mesleğini icraa edebilmektedir.

College ve university farkları nelerdir ?

College ve University, verilen eğitimler bazında farklılık göstermektedir. Genellikle lisans derecesinde eğitim veren college eğitim kurumları, spesifik alanlarda yoğunlaşır ve meslek odaklı uygulamalı eğitimlere ağırlık verir. Üniversiteler ise, daha geniş bir yelpazede eğitim olanakları sunmaktadır. Akademik eğitimin ön planda olduğu üniversitelerde, araştırma programları ve akademik başarı esas alınmaktadır.

Eğitim süresince çalışmak mümkün mü?

Amerika’da eğitim süresinde çalışmak mümkündür. Yasalar gereği, Amerika’da eğitim amacıyla bulunan uluslararası öğrenciler haftada 20 saat kampüs içinde çalışabilmektedir. Mezun olduktan sonra ise, bölüme göre 1 ila 3 yıl oturum ve çalışma izni verilmektedir.

Amerika'da üniversite okumak kaç TL?

Amerika’da üniversite okumak için eğitime ayrılması gereken minimum bütçe, $15.000’dır. Yaşam masrafları ile birlikte, Amerika’da üniversite okumanın maliyeti yıllık $30.000 ila $40.000 olmaktadır. Türk Lirası karşılığı güncel kur baz alınarak 1.000.000 TL olarak hesaplanabilir, fakat bu tutar değişkenlik göstermektedir. Üniversitelerden alınacak burslar ve öğrencinin iş bularak çalışması durumunda eğitim bütçesi azaltılabilir.

Amerika'da ücretsiz üniversite okumak mümkün mü?

Amerika’da, kendi vatandaşları dahil, herkes için eğitim ücretlidir. Burs programları ile eğitim ücretlerini azaltmak mümkün olsa da, özel bir burs programına dahil olmadığınız müddetçe Amerika’da ücretsiz üniversite okumak mümkün değildir.



     Amerika Üniversiteleri;

Accredited By: