İngiltere'ye Eğitim İçin Gidildiğinde Yapılması Gereken Yasal İşlemler

İngiltere'ye Eğitim İçin Gidildiğinde Yapılması Gereken Yasal İşlemler

İngiltere, eğitim alanında kendini kanıtlamış, dünya başarı sıralamalarında üst sıralarda yer bulan bir çok üniversite ve eğitim kurumuna ev sahipliği yapmaktadır. İngiltere üniversiteleri tarafından öğrencilere sunulan nitelikli eğitim, tüm dünyada tanınan ve geçerliliği olan bir diplomaya sahip olma fırsatı ve geniş istihdam olanakları her yıl binlerce öğrenciyi İngiltere’ye çekmektedir. Eğitim amacı ile İngiltere’ye gelen öğrencilerin sahip olduğu çalışma ve oturum izni, sağlık hizmetlerinden faydalanma gibi yasal hakları kullanabilmeleri için, hükümet tarafından zorunlu tutulan yasal işlemleri eksiksiz yerine getirmesi gerekmektedir. Bu yasal zorunluluklar, öğrencilerin ülkede bulunduğu süre içerisinde yasal haklarını korumakta, aynı zamanda sağlık hizmetleri ve diğer resmi kurum başvurularını gerçekleştirmelerine olanak tanımaktadır. Öğrenci vizesi ile İngiltere’ye seyahat eden öğrencilerin yasal statüsünü kanıtlamak için, ülkeye giriş yaptıktan sonra aşağıdaki adımları izleyerek işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

İngiltere'ye Eğitim İçin Gidildiğinde Yapılması Gereken Yasal İşlemler

İngiltere’de eğitim almak için atılması gereken ilk adım olan İngiltere’de üniversite başvurusu, Ceo Education tarafından profesyonel danışmanlar eşliğinde ücretsiz olarak yapılmaktadır. Başvuru süreci boyunca gerekli evrakların temini ve takibi, vize randevusu ve başvuru süreci kapsamındaki tüm işlemler şirketimiz tarafından ücretsiz olarak yapılmakta, İngiltere üniversitelerinden kabul alma ve vize süreci öğrenci adına danışmanlarımız tarafından takip edilmektedir. Başvuru sahibinin okul kaydı ve vize işlemleri tamamlandıktan sonra, pasaportu ile İngiltere’ye giriş yapabilir. Fakat başvuru sahiplerinin ülkeye giriş yaptıktan sonraki süreçte yerine getirmesi gereken yasal zorunluluklar bulunmaktadır. İngiltere yasal işlemler konusunda oldukça titizdir. İngiltere’de yapılması gereken işlemler, İngiltere’de geçirilecek olan sürede öğrencinin yasal statüsünü kanıtlaması açısından oldukça önemlidir. Öğrencilerin İngiltere’de geçireceği süre boyunca yasal haklarından faydalanabilmesi için hükümet tarafından belirlenen bu kurallara uyması gerekmektedir. Yasal gereklilikler yerine getirilmediği takdirde, eğitim programının sekteye uğraması, hatta öğrencinin vizesinin iptal edilmesi dahi söz konusu olabilmektedir. Yazımızın devamında, İngiltere’ye eğitim amacıyla giden kişilerin yerine getirmesi gereken yasal işlemler hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Eğitim amacı ile İngiltere’ye seyahat eden öğrenciler, sahip olduğu eğitim ve oturum iznini yasal olarak kanıtlamak amacıyla Biometric Residence Permit (BRP) başvurusu yapmalıdır. Ülkede geçirilen süre boyunca pasaport kadar önem arz eden biyometrik ikamet izni, öğrencinin kimliği, yasal statüsü, göçmenlik hakkı, çalışma izni ve vizesinin geçerliliğini yasal olarak beyan eden önemli bir belgedir. Biyometrik İkamet izni, 6 aydan uzun süre ikamet edecek tüm ziyaretçiler için zorunludur. Bu belge, öğrencinin biyometrik fotoğrafı, parmak izi, kişisel bilgileri, yasal statüsü, çalışma izni, sağlık hizmetlerinden faydalanma hakkı ve vize geçerlilik şartları ile ilgili tüm detayları içermektedir. Biyometrik ikamet izni sayesinde öğrenciler, İngiltere’de tüm yasal haklarından faydalanabilmektedir. Lisans ve yüksek lisans eğitimi için İngiltere’de bulunan uluslararası öğrenciler için tanınan part-time çalışma izninin kullanılması, sağlık hizmetlerinden faydalanma, yasal hakların takibi Biyometrik Residence Permit ile mümkün olmaktadır. Biyometrik ikamet izni, öğrencinin İngiltere’de bulunduğu sürece yasal statüsünü kanıtlayan belgedir, bu yüzden resmi tüm işlemlerde BRP belgesinin ibraz edilmesi zorunludur.

Biyometrik İkamet İzni alabilmek için ilk adım, BRP başvurusu yapmaktır. BRP başvurusu genellikle vize başvurusu ile aynı anda yapılır, bu sayede ayrıca bir başvuru veya işlem yapmaya gerek kalmadan biyometrik ikamet izni konsolosluk tarafından temin edilebilir. İngiltere’de uzun süreli ikamet edecek olan başvuru sahipleri, vize randevusu esnasında Biyometrik ikamet İzni için başvuru yapmak istediklerini beyan etmelidir.

BRP başvurusunun onaylanmasına istinaden, konsolosluk görevlileri tarafından başvuru sahiplerinin biyometrik fotoğraf ve parmak izi gibi verileri alınır. Gerekli tüm evraklar konsolosluğa eksiksiz teslim edilmelidir, vize memurları herhangi bir eksik

görmediği takdirde, biyometrik ikamet izni öğrencinin konsolosluğa sunduğu ikamet adresine bağlı olarak en uygun postaneye gönderilir. Gönderim adresi uygun değilse, biyometrik ikamet izninin ek ücret karşılığında istenilen farklı bir postaneye gönderilmesi de talep edilebilir. Başvuru sahibinin biyometrik ikamet iznini teslim alacağı postanenin adresi ve hangi tarihe kadar teslim alabileceği, konsolosluk tarafından başvuru sahibine yazılı olarak bildirilmektedir. Başvuru sahibi, ülkeye giriş yapacağını beyan ettiği tarihten itibaren 10 gün içinde biyometrik ikamet iznini postaneden teslim almalıdır. Eğer BRP bu süre zarfında teslim alınmaz ise, öğrenci tekrar gönderilmesi için başvuru yapabilmektedir, fakat bu durumda cezai işlem uygulanır ve biyometrik ikamet izninin yeniden gönderimi için £154 ek ücret talep edilmektedir. Başvuru sahibinin dikkat etmesi gereken bir diğer nokta, biyometrik ikamet izninde yazılan bilgilerin eksiksiz ve doğru olduğunu kontrol etmektir. BRP öğrenciye teslim edildiği anda dikkatli şekilde incelenmelidir, herhangi bir hata veya eksik bilgi saptandığı takdirde vakit kaybetmeden yetkililere bilgi verilmelidir.

İngiltere’ye eğitim için gidildiğinde yapılması gereken yasal işlemler, İngiltere üniversitelerinden kabul alan ve vize işlemleri tamamlanan öğrenciler için, ülkeye giriş yaptıktan sonra tamamlaması gereken son adımdır. İngiltere’de eğitim almak için yapılması gerekli başvurular ve ibraz edilmesi gereken bir çok evrak bulunmaktadır. Başvuru süreci, deneyimsiz kişiler için oldukça kafa karıştırıcı olabilmektedir. Yasal gerekliliklerin eksiksiz şekilde tamamlanması ve eğitim sürecinin sorunsuz ilerleyebilmesi adına, profesyonel bir kurumdan destek almak ilk kez başvuru yapacak öğrenciler için süreci oldukça kolaylaştırmaktadır. Üniversite veya yüksek lisans eğitimi için İngiltere ile ilgileniyorsanız, başvuru süreci, İngiltere üniversitelerinden kabul almak için gerekli şartlar ve evraklar, eğitim ücretleri, İngiltere’de konaklama ve yaşam maliyeti gibi konular hakkında detaylı bilgi almak için ücretsiz danışmanlık hizmeti sunan Ceo Education ile iletişime geçebilirsiniz.

Paylaş

Accredited By: